Turcijas premjers šodien Berlīnē runās ar Merkeli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims šodien Berlīnē apspriedīsies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, un gaidāms, ka sarunas aizēnos laikraksta «Die Welt» žurnālista Deniza Jidžela ilgstošā ieslodzīšana Turcijā.

Intervijā Vācijas sabiedriskajai raidorganizācijai ARD Jildirims uzsvēra, ka lēmumu par Jidžela iespējamo atbrīvošanu pieņems Turcijas tiesa, ne viņa vadītā valdība.

«Es ceru, ka viņš drīz tiks atbrīvots. Manuprāt, drīz gaidāmi jaunumi,» norādīja Turcijas premjerministrs.

Vācijas un Turcijas dubultpilsonis Jidžels tika aizturēts pirms gada Stambulā un joprojām atrodas apcietinājumā uz aizdomu pamata par noziegumiem, kas saistīti ar terorismu. Turcijas prokuratūra viņam oficiālas apsūdzības nav izvirzījusi.

Jildirims pirms došanās uz Vāciju pavēstīja, ka ar Merkeli apspriedīs Turcijas un Eiropas Savienības (ES) attiecības, abu valstu divpusējo tirdzniecību, Vācijā dzīvojošās etnisko turku minoritātes jautājumus, antiislāma noskaņojumu un ultranacionālistiskās kustības Eiropā.

Abu valstu attiecības pēdējos gados kļuvušas saspīlētas, Vācijai vēršot uzmanību uz Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana aizvien autoritārāko valdīšanu.

«Mēs domājam, ka šis laikmets ir pagājis,» trešdien paziņoja Jildirims. Viņš arī piebilda, ka daudzsološa ir Vācijas «stingrā nostāja» pret kurdu separātistu organizāciju «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu