ASV apšaude: šāvējs sociālajos tīklos lielījās ar ieročiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien vidusskolā Floridas štatā, ASV, notika apšaude, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki un vēl vairāki desmiti tika ievainoti. Raidorganizācija CNN ziņo, ka aizdomās turētais Nikolass Kruss pirms slaktiņa sarīkošanas esot sociālajos tīklos publicējis fotogrāfijas ar šaujamieročiem un nažiem, kā arī atstājis draudošus komentārus.

(Papildināta ziņa.)

19 gadus vecais Nikolass Kruss Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni «AR-15» un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi.

Vēlāk policija viņu aizturēja netālu esošajā Koralspringsā.

Savā «Instagram» kontā Kruss publicēja fotogrāfiju, kurā bija redzams ar bisi. Citā attēlā viņš tur rokās pistoli.

Vēl vairākos attēlos viņš tur garus nažus, aizklājis savu seju ar lakatu.

Viņš arī atstāja draudīgus komentārus video platformā «YouTube» un citās vietnēs.

«Es gribu šaut uz cilvēkiem ar savu AR-15», teikts vienā no ziņojumiem.

«Gribu nomirt cīnoties, nogalinot lērumu cilvēku,» rakstīja Kruss. «Kādu dienu es nogalināšu policistus, viņi ķer labos cilvēkus.»

Apšaude izcēlās Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā.

Bijušais skolotājs Džims Gards, kas Krusam 2016.gadā pasniedza matemātiku, šāvēju atceras kā «ļoti klusu». «Stundās viņš bija ļoti kluss,» norāda skolotājs. «Tas ir šokējoši un neticami.»

Savukārt vairāki citi aculiecinieki vietējiem medijiem pavēstījuši, ka Krusam skolā bijušas problēmas.

«Ar viņu pērn bija problēmas, jo viņš draudēja skolēniem, un laikam viņam tika lūgts atstāt skolas teritoriju,» laikrakstam «Miami Herald» pastāstīja matemātikas skolotājs Džims Gards, kurš 2016.gadā vienu semestri mācījis Krusu.

Tikmēr kāds skolēns, kas vēlējās palikt anonīms, pavēstīja vietējai raidorganizācijai «WSVN-7», ka šāvējs bijis problēmu mākts jaunietis, kuram mājās atradušies šaujamieroči un kurš arī runājis par to izmantošanu.

Cits skolēns sacījis, ka Kruss bijis vientuļnieks, kurš pēc mātes nāves pametis skolu un devies uz Floridas ziemeļiem. Viņš arī bijis iesaistīts militārās apmācības programmā, pavēstījuši informācijas avoti Pentagonā.

Ar Krusu skolas laikā bijis «daudz problēmu», stāstīja vietējais skolēns Nikolas Koks, kurš pieminēja gadījumu, kad Kurss skolas laikā izspēris logu.

Vidusskolas audzēkņi tika evakuēti uz citu skolu tās tuvumā.

Policija pārmeklē Krusa māju un vēl kādu īpašumu, kura atrašanās vieta netiek atklāta.

Anonīms avots policijā apstiprinājis raidorganizācijai CNN, ka Kruss pēdējā gada laikā iegādājies AR-15 tipa šauteni. Viņš izgāja pārbaudi, lai varētu likumīgi pirkt ieročus.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ir runājis par šo apšaudi ar Floridas štata gubernatoru Riku Skotu un ka Baltais nams kopā ar tiesībsargājošajām iestādēm strādā pie «briesmīgās apšaudes Floridas skolā».

«Nevienam bērnam, skolotājam vai kādam citam nekad nevajadzētu justies nedroši amerikāņu skolā,» Tramps rakstīja tviterī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu