Sīrijā arsenāla eksplozijā gājuši bojā 15 krievu privātie drošībnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sīrijā sprādzienā bruņojuma noliktavā gājuši bojā 15 Krievijas pilsoņi, kurus algoja kāda privāta drošības firma, ceturtdien vēsta britu laikraksts «The Guardian». Incidents noticis drošības firmas bruņojuma noliktavā, kas atradās tās bāzē Deir ez Zoras provincē, Sīrijas austrumos, pavēstījusi Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija «Syrian Observatory of Human Righs» (SOHR).

SOHR vadītājs Rami Abderrahmans paziņojis, ka šī drošības firma atbildēja par «Sīrijas režīma kontrolēto naftas un gāzes lauku aizsardzību».

«Sprādzienā noliktavā gāja bojā 15 krievi, kas strādāja privātā drošības kompānijā,» viņš paziņojis aģentūrai AFP.

Krievu drošībnieki pavadīja Sīrijas režīma spēkus, kuri virzās uz naftas un gāzes laukiem Eifratas austrumu krastā, ko kontrolē ASV atbalstītā arābu un kurdu kaujinieku alianse «Sīrijas Demokrātiskie spēki».

SOHR ziņo, ka režīma spēku kaujinieki centušies piekļūt ieročiem noliktavā, bet izraisījuši apslēpta spridzekļa eksploziju.

Bojā gājuši 23 cilvēki, tostarp 15 Krievijas pilsoņi. Pārējie bojāgājušie esot Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu atbalstoši kaujinieki.

Jau vēstīts, ka ASV bruņoto spēku triecienos pagājušajā nedēļā Deir ez Zoras provincē tika nogalināti daudzi Krievijas algotņi.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu