Apšaude ASV skolā: aizdomās turētajam uzrāda apsūdzību 17 slepkavībās

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas rītā 19 gadus vecajam Nikolasam Krusam tika izvirzīta apsūdzība 17 punktos par plānotu slepkavību. Kruss ir vienīgais aizdomās turamais saistībā ar apšaudi Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki, vēsta aģentūra AP.

Dažas stundas pirms apšaudes skolēni bija izgājuši ugunsdrošības apmācības. Kad trešdienas pēcpusdienā atskanēja trauksmes signāls, skolēni no no klasēm izgāja gaitenī, kā viņiem bija mācīts.

Tad gaitenī iznāca Kruss ar pusautomātisko triecienšauteni «AR-15» un lielu daudzumu munīcijas un sāka apšaudi. Viņam bija arī gāzmaska un dūmu granātas, atklāja policija. Simtiem cilvēku panikā skrēja laukā no skolas ēkas.

Tā bija nāvējošākā apšaude ASV skolā kopš slaktiņa Ņūtaunā, Konektikutas štatā, pirms pieciem gadiem.

Policija pagaidām nesniedz sīkākas ziņas par Krusu vai viņa rīcības iemesliem. Zināms, ka viņš tika izslēgts no skolas, kurā mācās apmēram 3000 skolēni.

Vietējie mediji ziņo, ka pagājušā gada novembrī no plaušu karsoņa esot mirusi jaunieša māte Linda Krusa. Nikolasu bija adoptējis mātes vīrs, kurš pirms vairākiem gadiem nomira pēc sirdslēkmes.

Pēc mātes nāves Nikolass un viņa brālis Zaharijs apmetās pie ģimenes drauga, taču puisim tur nepatika un viņš lūdza atļauju pārvākties pie kāda sava drauga.

Drauga ģimenes advokāts apgalvo, ka vecākiem esot bijis zināms, ka Krusam ir «AR-15» triecienšautene, taču tā tikusi turēta slēgtā skapī. Krusam gan esot bijusi pieejama atslēga.

17 gadus vecā Viktorija Olvera, kura mācās Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, sacīja, ka Kruss esot ticis izslēgts pēc kautiņa ar savas bijušās draudzenes jauno pielūdzēju. Viņa arī teica, ka Kruss esot agresīvi izturējies pret savu bijušo draudzeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu