Dienvidāfrikas prezidenta amatā ievēlēts Sirils Ramaposa

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKE HUTCHINGS / POOL

Dienvidāfrikas parlaments ceturtdien valsts prezidenta amatā ievēlējis līdzšinējo viceprezidentu un Āfrikas Nacionālā kongresa (ANC) prezidentu Sirilu Ramaposu.

Jaunais valsts galva solīja cīnīties ar korupciju un nepotismu, kas aizēnojis viņa priekšgājēja Džeikoba Zumas prezidentūras divus termiņus.

Vēlēšanas faktiski bija ceremoniālas, jo Ramaposa bija vienīgais kandidāts.

Lielākās opozīcijas partijas Ekonomiskās brīvības cīnītāji (EFF) un Demokrātiskā alianse (DA), neraugoties uz to, ka tās atbalstīja Zumas aiziešanu no amata, atteicās balsot par Ramaposu.

EFF līderis Džūljuss Malema sacīja, ka Zuma ir «ceļā uz vēstures mēslaini», vienlaikus atgādinot, ka Ramaposa bijis Zumas vietnieks.

EFF ilgstoši pauduši kritiku Ramaposam par viņa lomu kalnraču slaktiņā pirms vairākiem gadiem.

Arī DA līderis Mmusi Maimane bija skeptisks, parlamentam sakot: «Mums nav Džeikoba Zumas problēma, mums ir ANC problēma.»

Daudzi Dienvidāfrikā cer, ka Ramaposa, kas no arodbiedrību aktīvista kļuvis ar uzņēmēju, var pēc nebeidzamajiem korupcijas skandāliem, kas mazinājuši ANC popularitāti, valstī vērst lietas uz labo pusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu