Tramps apmeklēs slaktiņu pārcietušo Floridas pilsētu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SHAWN THEW / EPA

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka apmeklēs Pārklendas pilsētu, Floridas štatā, kur trešdien vietējā vidusskolā bijušais audzēknis sarīkoja slaktiņu, nogalinot 17 cilvēkus.

Prezidents sacīja, ka dosies uz Pārklendu, lai atbalstītu sērojošos un «turpinātu koordinēt federālo reakciju» uz traģiskajiem notikumiem.

Viņa valdība strādās kopā ar štata un vietējām varasiestādēm, «lai palīdzētu gādāt par drošību mūsu skolās un risinātu sarežģīto garīgās veselības jautājumu».

Lielākas drošības panākšana skolās būs «augstākā prioritāte» šomēnes plānotajā sanāksmē ar gubernatoriem un štatu prokuroriem, sacīja Tramps.

19 gadus vecais Nikolass Kruss Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, trešdien ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni «AR-15» un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi, nogalinot 17 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot.

Kruss disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas. Policija viņu aizturēja netālajā Koralspringsā. Ceturtdien viņam tika izvirzītas apsūdzības 17 tīšās slepkavībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu