Venecuēlieši bēg pāri robežai: Brazīlijā izsludinās ārkārtas stāvokli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlija ceturtdien paziņoja, ka tā izsludinās «sociālu ārkārtas stāvokli» un palielinās savu karavīru skaitu uz robežas ar Venecuēlu, reaģējot uz cilvēku pieplūdumu, kuri bēg no krīzes Venecuēlā. Šāda stāvokļa izsludināšana ļaus varas iestādēm asignēt «infrastruktūras līdzekļus un īstenot humānos pasākumus» uz Venecuēlas robežas, teikts Brazīlijas valdības paziņojumā.

Karavīru skaits uz robežas «tiks divkāršots līdz 200 karavīriem,» sacīja aizsardzības ministrs Rauls Žungmans.

Paziņojumā teikts, ka attiecīgs dekrēts tiks parakstīts tuvāko dienu laikā.

Brazīlijas valdība ir pavēstījusi, ka apmēram 40 000 venecuēliešu, bēgot no ekonomikas sabrukuma un politiskiem nemieriem savā valstī, ir patvērušies Brazīlijas Roraimas štata galvaspilsētā Boavistā.

Brazīlijas prezidenta Mišela Temera dekrēts par ārkārtas stāvokli arī paredzēs izveidot vairāk kontrolpunktu pierobežas štatā Roraimā un izveidot lauka hospitāli šiem imigrantiem.

Pagājušonedēļ trīs venecuēlieši Brazīlijā tika ievainoti dedzināšanas uzbrukumā, kas bija vērsts pret 13 imigrantu dzīvesvietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu