Floridas apšaude: FIB jau septembrī saņēma ziņojumu par slaktiņa sarīkotāju

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kāds videoblogeris jau pagājušā gada septembrī nosūtīja ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) ziņojumu par draudīgu komentāru, ko bija atstājis lietotājs vārdā Nikolass Kruss - tā sauc 19 gadus vecu jaunieti, kurš trešdien vidusskolā Floridas štatā sarīkoja apšaudi, kurā mira 17 cilvēki, vēsta raidorganizācija CNN.

«Es būšu profesionāls skolu šāvējs,» bija teikts komentārā. 36 gadus vecais «YouTube» blogeris Bens Benajs uzreiz par to paziņoja FIB.

Ceturtdien amatpersona raidorganizācijai CNN apstiprināja, ka FIB saņēmis divus ziņojumus par potenciāliem draudiem no šāvēja, taču šī informācija neesot nodota vietējai policijai. Taču tajā pašā dienā cita amatpersona sacīja, ka saņemts esot tikai viens ziņojums.

Benajs sākumā mēģināja ziņot FIB ar e-pasta starpniecību, taču viņa atrastā e-pasta adrese esot bijusi nederīga. Pēc tam viņš piezvanīja FIB birojam. Nākamajā rītā ar viņu runāt ieradās FIB aģenti, kuriem Benajs teica, ka viņa rīcībā neesot sīkāka informācija par lietotāju.

Ar to arī Benaja saziņa ar FIB beidzās.

«Šajā komentārā nebija iekļauta nekāda citāda informācija, kas norādītu uz laiku, vietu vai komentētāja patieso identitāti,» ceturtdienas rītā sacīja FIB īpašais aģents Roberts Laskijs, kurš vada Maiami nodaļu. «FIB pārbaudīja datubāzes, bet nevarēja apstiprināt, kurš cilvēks šo komentāru atstāja.»

Kruss tika aizturēts trešdien pēc apšaudes. Viņam izvirzīta apsūdzība 17 punktos par slepkavību ar iepriekšēju nodomu.

Apšaudes dienā ar Benaju sazinājās FIB Maiami nodaļa. Pēc dažām stundām pie viņa ieradās aģenti. «Domāju - ceru, ka jūs vismaz novērojāt šo puisi, par kuru jums ziņoju pirms vairākiem mēnešiem,» sacīja Benajs.

Kruss Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, trešdien ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni «AR-15» un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi, nogalinot 17 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot.

Kruss disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas. Policija viņu aizturēja netālajā Koralspringsā. Apsūdzība viņam tika izvirzīta ceturtdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu