Spānijas valdība apsver valodas politikas maiņu Katalonijas skolās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Javier Etxezarreta / EFE

Spānijas valdība piektdien paziņoja, ka apsver pārmaiņas, lai ļautu vecākiem Katalonijā izvēlēties spāņu valodu katalāņu valodas vietā kā galveno bērnu mācību valodu.

Ja šīs pārmaiņas tiks apstiprinātas, ar to tiks izbeigta gadu desmitiem pastāvējusī reģionālā politika, ar kuru prioritāte skolās tikusi piešķirta dzimtajai valodai, vienlaikus piedāvājot ierobežotu stundu skaitu spāņu valodā.

Šī sistēma tikusi cildināta kā līdzeklis, lai garantētu vienlīdzīgas iespējas reģionā, kur katalāņu valoda tiek plaši lietota sociāli un darba vidē.

Valdība ar piektdienas paziņojumu nākusi klajā laikā, kad Madride, reaģējot uz Katalonijas mēģinājumu oktobrī atdalīties no Spānijas, reģionā ieviesusi tiešo pārvaldi.

Katalāņu separātisti Madridi apsūdz, ka tā savas pagaidu pilnvaras izmanto ļaunprātīgi.

Centieni izveidot jaunu Katalonijas valdību šobrīd iestiguši juridisko sarežģījumu un kā arī separātistu partiju iekšējo nesaskaņu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu