Austrijas prezidents brīdina Brīvības partiju necelt neslavu medijiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FLORIAN WIESER / EPA

Austrijas prezidents Aleksandrs van der Bellens piektdien brīdināja galēji labējo Brīvības partiju (FPOe) neizmantot neslavas celšanu žurnālistu diskreditēšanai, šādi reaģējot uz vairākiem vārdiskiem uzbrukumiem valsts televīzijai.

«Neslavas celšanai, kāda apsūdzēšanai melos bez jebkāda pamatojuma, nav vietas publiskās debatēs,» sacīja van der Bellens.

Prezidents, kurš ir kreisi centriskās Zaļo partijas biedrs, ar saviem izteikumiem interneta medijos vērsās pret FPOe vadītāju Heincu Kristiānu Štrahi, kurš ar vairākiem skandaloziem paziņojumiem ir uzbrucis Austrijas valsts raidsabiedrībai ORF.

Štrahe, kurš ir arī Austrijas vicekanclers, sociālajos medijos ievietoja plaši pazīstama ziņu diktora fotogrāfiju ar parakstu «Ir vieta, kur meli kļūst par ziņām – tā ir ORF».

Atbildot uz kritiku par šo uzbrukumu ORF, Štrahe paziņoja, ka tas bija «satīra».

«Runas brīvība, preses brīvība un mediju neatkarība ir nepieciešami nosacījumi dinamiskai liberālai demokrātijai, tāpat kā kritisku komentāru iespējamība pret politiķiem,» piebilda van Bellens.

FPOe ir ilgstoši kritizējusi valsts televīziju, uzskatot, ka tā izrāda atzinību tradicionālajām partijām – sociāldemokrātiem un konservatīvajai Tautas partijai.

Šī bija trešā reize kopš gada sākuma, kad prezidents ir iejaucies, lai pamācītu valdošajā koalīcijā esošo FPOe.

FPOe otrdien paziņoja, ka tā mēģinās atbrīvoties no sava kādreizējā pronacistiskā tēla, ieceļot vēsturnieku komisiju partijas vēstures izpētei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu