Mediji: Īpašajam prokuroram Milleram esot jauni pierādījumi pret Manafortu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Īpašā prokurora Roberta Millera birojs, kas vada izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, esot ieguvis jaunus pierādījumus par Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa bijušā kampaņas vadītāja Pola Manaforta iesaisti krāpšanā, piektdien ziņoja ASV mediji.

Millera birojs esot apliecinājis, ka atrasti jauni pierādījumi par krāpšanu banku lietās, kas nav iekļauti oktobrī Manafortam izvirzītajās apsūdzībās, norādīts otrdien federālajā tiesā iesniegtajos materiālos, kuru teksts nonācis ASV žurnāla «Politico» rīcībā.

Federālā tiesnese Eimija Bermana Džeksone bija likusi saprast, ka par 10 miljonu dolāru drošības naudu ir gatava no mājas aresta atbrīvot Manafortu, kuram oktobra beigās tika izvirzītas apsūdzības sazvērestībā un naudas atmazgāšanā.

Tiesnese janvārī bija norādījusi, ka Manaforta tiesāšana varētu sākties septembrī vai oktobrī.

Tiesā iesniegtie materiāli liecina, ka Millera birojs iestājas pret Manaforta atbrīvošanu pret drošības naudu, jo viņš esot sniedzis nepatiesu informāciju bankai hipotekāro kredītu lietās.

«Noziedzīgā rīcība iekļauj banku apkrāpšanu un sazvērestību, lai apkrāptu bankas,» teikts tiesā iesniegtajos materiālos.

Sazvērestības pieminēšana liecina, ka šajā krāpšanā iesaistīti arī citi cilvēki, tomēr papildu detaļas Millera birojs nav norādījis.

Dokumentos nav pieminēta jaunu apsūdzību izvirzīšana.

Manaforts 2016.gada jūlijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījumiem ar Kremļa atbalstīto Ukrainas eksprezidentu Viktoru Janukoviču.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu