Turcijas spēkus Sīrijā tur aizdomās par ķīmisko ieroču izmantošanu

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sīrijas ziemeļos iespējamā ķīmiskā uzbrukumā cietuši seši cilvēki, un par šo uzbrukumu varētu būt atbildīgi Turcijas spēki, kas tur cīnās pret kurdu kaujiniekiem, sestdien paziņojuši sīriešu aktīvisti un vietējie kurdu mediji.

Sešiem cilvēkiem radušies elpošanas traucējumi, bijušas paplašinātas acu zīlītes, kā arī novēroti citi simptomi pēc tam, kad uzbrukumā tika izmantota nezināmas izcelsmes gāze, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) un Sīrijas kurdu mediji, atsaucoties uz mediķiem kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā.

Uzbrukums esot noticis piektdien kādā ciemā uz rietumiem no Afrīnas pilsētas.

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēstīja, ka Turcijas spēku sarīkotā apšaudē, kurā esot izmantota indīga gāze, ievainoti seši mierīgie iedzīvotāji.

Turcija sestdien paziņoja, ka operācijā Afrīnā neizmanto starptautiski aizliegtu munīciju un tās bruņoto spēku krājumā tādas nemaz nav.

Turcija 20.janvārī sāka ofensīvu Sīrijas ziemeļrietumos pret Afrīnas reģionu, lai padzītu ASV atbalstīto Sīrijas kurdu kaujinieku grupējumu Tautas aizsardzības vienības (YPG).

Ankara uzskata YPG par teroristiem un Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzaru, savukārt ASV atzinušas YPG par efektīvāko spēku sauszemes operācijās pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» Sīrijā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu