Amatpersona: Kurdu kaujinieki panākuši vienošanos ar Sīrijas armiju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sputnik

Sīrijas kurdu spēki un Damaska panākuši vienošanos, kas paredz Sīrijas armijas ienākšanu Afrīnas reģionā, lai palīdzētu atvairīt Turcijas ofensīvu, svētdien paziņojusi augsta kurdu amatpersona.

Kurdu vadītās administrācijas padomnieks Badrans Džija Kurds pavēstīja aģentūrai «Reuters», ka Sīrijas karavīri tuvāko divu dienu laikā var ienākt Afrīnas reģionā, kur viņi tiktu dislocēti noteiktās robežpozīcijās.

«Mēs varam sadarboties ar ikvienu pusi, ņemot vērā barbariskos noziegumus un starptautisko klusēšanu,» viņš sacīja, piebilstot, ka sadarbība ir tikai militāra un neparedz plašāku politisku vienošanos

Par vienošanās panākšanu ziņoja arī Irākas kurdu mediju grupa «Rudaw», kas citēja kādu Sīrijas kurdu politiķi, kā arī Sīrijas kurdus atbalstošu ziņu aģentūru.

Sīrijas valdība šo vienošanos nav apstiprinājusi.

Turcija 20.janvārī sāka ofensīvu Sīrijas ziemeļrietumos pret kurdu kontrolēto Afrīnas reģionu, lai padzītu ASV atbalstīto Sīrijas kurdu kaujinieku grupējumu Tautas aizsardzības vienības (YPG).

Ankara uzskata YPG par teroristiem un Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzaru, savukārt ASV atzinušas YPG par efektīvāko spēku sauszemes operācijās pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» Sīrijā.

Lai arī Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki un YPG lielākoties ir izvairījušies no tieša konflikta, abas puses ik pa laikam ir iesaistījušās sadursmēs, un tās ir atšķirīgs redzējums par valsts nākotni.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu