Trampa vizītes laikā Pekinā ASV un Ķīnas drošībnieki iekļuvuši sadursmē kodolportfeļa dēļ

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV un Ķīnas amatpersonas Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa vizītes laikā Pekinā pērnā gada novembrī iesaistījušās sadursmē kodolportfeļa dēļ, svētdien vēstīja ASV ziņu vietne «Axios».

Incidents notika brīdī, kad Tramps un viņa komanda apmeklēja Lieto tautas zāli Pekinā. Ķīniešu drošībnieki bloķēja ceļu ASV delegācijas pārstāvim, kurš nesa portfeli, kas nepieciešams Savienoto Valstu kodolieroču izmantošanai. Par «futbolu» saukto portfeli vienmēr pārnēsā ASV bruņoto spēku virsnieks, un tam vienmēr jāatrodas prezidenta tuvumā.

ASV amatpersonas par notikušo ziņojušas Baltā nama personāla vadītājam Džonam Kelijam, kurš mudinājis tās «turpināt iet» uz priekšu, vēstīja «Axios» reportieris, atsaucoties uz pieciem par notikušo informētiem avotiem.

Kāds Ķīnas drošībnieks pēc tam sagrābis Keliju, kurš to atgrūdis. Pēc tam ASV slepenā dienesta aģents nogāzis ķīniešu drošībnieku zemē.

Nevienā incidenta brīdī Ķīnas amatpersonas kodolportfelim nav pieskārušās, un Ķīnas drošības dienesta vadītājs vēlāk esot atvainojies par notikušo, vēstīja «Axios».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu