Kremlis: Nekas neliecina, ka Krievija būtu jaukusies ASV vēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kremlis pirmdien paziņojis, ka nav nekādu liecību par Krievijas saistību ar jaukšanos ASV vēlēšanās. Maskava ar šādu paziņojumu nākusi klajā pēc tam, kad ASV piektdien izvirzīja apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem un trim juridiskajām personām par iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Visi apsūdzētie ir Sanktpēterburgā bāzētās Krievijas interneta troļļu un propagandistu «Interneta pētījumu aģentūras» darbinieki, paziņoja ASV īpašā prokurora Roberta Millera birojs.

«Nav nekādu liecību, ka Krievijas valdība varētu būt iejaukta,» žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrjs Peskovs.

Šis ir Kremļa pirmais oficiālais komentārs, kopš ASV piektdien izvirzīja apsūdzības.

Peskovs sacīja, ka apsūdzības attiecas «tikai uz Krievijas pilsoņiem», bet Maskava ir «dzirdējusi apsūdzības no Vašingtonas par Krievijas valsts, Kremļa un valdības iesaistīšanos».

Prokurora Roberta Millera birojs secinājis, ka Putina sabiedrotā Jevgēņija Prigožina vadībā izvērsta kampaņa ar mērķi kaitēt demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei un ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas par labu republikānim Donaldam Trampam.

Kampaņā strādājuši simtiem cilvēku, darbojoties maiņās, un kampaņas budžets bijis mērāms miljonos ASV dolāru, secinājuši ASV izmeklētāji.

Peskovs paziņoja, ka Krievija nav redzējusi nozīmīgus pierādījumus, kas apliecinātu jaukšanos ASV vēlēšanās.

Viņš uzsvēra, ka Maskava minētos pierādījumus uzskata par nepamatotiem un tiem nepiekrīt.

Krievijai «nav paradums jaukties citu valstu iekšējās lietās un tā neko tādu nedara,» paziņoja Peskovs.

Arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sestdien noraidīja Maskavas virzienā raidītās apsūdzības par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā, nosaucot to par muldēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu