«Oxfam» darbinieki Haiti draudējuši lieciniekam izmeklēšanā par seksuālo vardarbību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDY RAIN / EPA

Lielbritānijas labdarības organizācijas «Oxfam» darbinieki Haiti draudējuši lieciniekam organizācijas izmeklēšanā par seksuālo vardarbību pret vietējām sievietēm, liecina pirmdien publiskotais «Oxfam» ziņojums. Dokumentā teikts, ka trīs organizācijas darbinieki «fiziski draudējuši un ietekmējuši vienu no lieciniekiem», kuri runājuši ar izmeklētājiem.

Ziņojumā teikts, ka viens no darbiniekiem atlaists un vēl viens atkāpies no amata pēc apsūdzībām par iebiedēšanu. Trešais darbinieks saglabājis darbu, bet viņam noteikts ilgs pārbaudes laiks.

Atlaists arī viņu vadītājs.

«Oxfam» paziņoja, ka plāno apspriest šo ziņojumu ar Haiti valdību un ir informējusi attiecīgos dienestus par septiņiem vīriešiem, kas bijuši saistīti ar seksuālo izmantošanu.

«Oxfam» izmeklēja tādas apsūdzības kā seksuāla izmantošana, krāpšana, nepotisms un nolaidība.

«Oxfam» ir noliegusi, ka būtu piesegusi skandālus, kuros iesaistīti tās darbinieki, tostarp par seksuālu pakalpojumu pirkšanu no prostitūtām, kas, iespējams, bijušas nepilngadīgas.

Jau vēstīts, ka bijušais «Oxfam» Haiti misijas direktors Rolands van Hauvermeirens iekšējās izmeklēšanas gaitā atzinis, ka maksājis par seksu savā rezidencē, kas uzturēta par labdarības organizācijas līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu