Tramps pēc slaktiņa Floridas skolā atbalsta stingrāku šaujamieroču tirdzniecības kontroli

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps pēc apšaudes vidusskolā Floridā paudis atbalstu stingrākai šaujamieroču pircēju pārbaudīšanai, pirmdien paziņojis Baltais nams.

Debates par stingrākiem šaujamieroču iegādes noteikumiem ASV uzvirmojušas pēc tam, kad 19 gadus vecs jaunietis sarīkoja apšaudi savā bijušajā skolā Floridas štatā, nogalinot 17 cilvēkus.

Tramps piektdien apspriedās ar senatoriem par demokrātu un republikāņu kopīgi izstrādātu likumprojektu, kurā paredzēts uzlabot potenciālo šaujamieroču pircēju pārbaudi, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

«Lai arī apspriešana turpinās un izmaiņas tiek apsvērtas, prezidents atbalsta centienus uzlabot federālo pārbaužu sistēmu,» viņa norādīja.

19 gadus vecais Nikolass Kruss ir atzinies, ka trešdien iegāja skolas ēkā un atklāja uguni no pusautomātiskās šautenes.

Viņš varēja iegādāties šautenes likumīgi, lai arī pirms tam bija saņēmis garīgās veselības speciālistu palīdzību, ziņojuši ASV mediji.

Apšaudē izdzīvojušie skolēni aicinājuši Vašingtonā un citviet ASV martā rīkot mītiņus ar prasībām padarīt stingrākus ieroču kontroles likumus.

ASV reģistrēts viens no attīstītajās valstīs augstākajiem ar šaujamieročiem saistītu nāves gadījumu līmeņiem, liecina Pasaules Veselības organizācijas dati.

Pēc masu apšaudēm ASV parasti pieaug aicinājumi pastiprināt ieroču kontroli, tomēr daudzi republikāņi pret to iebilst, paužot bažas, ka tas varētu apdraudēt ASV konstitūcijas Otro labojumu, kas paredz tiesības uz šaujamieroču nēsāšanu un glabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu