Maduro tviterī Trampu aicina uz dialogu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas kreisais prezidents Nikolass Maduro pirmdien tviterī uzrunāja ASV prezidentu Donaldu Trampu, aicinot viņu sākt dialogu.

«Donalds Tramps kampaņas laikā solīja veicināt neiejaukšanos citu valstu iekšējās lietās. Laiks turēt jūsu solījumu,» rakstīja Maduro, aicinot rīkot sarunas Vašingtonā vai Karakasā.

Maduro un citas augstas Venecuēlas amatpersonas ir apgalvojušas, ka ASV organizē plānu par «militāru iebrukumu» Venecuēlā no tās kaimiņvalsts Kolumbijas.

Savukārt ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons vizītē Latīņamerikas valstīs februāra sākumā izteica ideju par sankciju piemērošanu Venecuēlas naftas eksportam.

Savienotās Valstis jau ir piemērojušas sankcijas Venecuēlas finanšu sektoram.

Maduro ir apliecinājis, ka aprīlī dosies uz Amerikas valstu organizācijas samitu Peru galvaspilsētā Limā, ko apmeklēs arī Tramps.

Tomēr Peru valdība ir paziņojusi, ka neļaus Maduro ierasties, jo viņš esot sagrāvis demokrātisko kārtību Venecuēlā.

Naftas ražotājvalsts Venecuēlas ekonomiku ir smagi skārusi naftas cenu krišanās, un inflācija šajā valstī ir viena no augstākajām pasaulē. Pārtikas produktu un citu svarīgāko preču trūkums ir pamudinājis simtiem tūkstošu cilvēku bēgt uz kaimiņvalsti Kolumbiju.

Pret valdību vērstos protestos pagājušajā gadā gāja bojā vairāk nekā 120 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu