Igaunijā pasažieru vilciena un kravas auto sadursmē deviņi ievainotie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Igaunijas ziemeļos otrdien uz dzelzceļa pārbrauktuves notikusi pasažieru vilciena un smagās automašīnas sadursme, kurā ievainoti deviņi cilvēki, paziņojusi policija.

(Papildināta ziņa.)

Sadursme notikusi Harju apriņķī netālu no Keilas pilsētas.

«Kravas automašīna bija tik nopietni deformēta, ka bija nepieciešama glābēju palīdzība, lai izvilktu vadītāju no kabīnes. Pēc sākotnējām ziņām, smagus miesas bojājumus guvis 49 gadus vecais vilciena mašīnists un 50 gadus vecais kravas automašīnas vadītājs,» sacīts policijas paziņojumā.

«Pēc jaunākās informācijas, «ātrā palīdzība» aizveda no notikuma vietas deviņus cietušos - kravas automašīnas vadītāju, vilciena mašīnistu, vilciena pavadoni un sešus vilciena pasažierus,» norāda policijas preses sekretārs.

Policija veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījuma cēloņus.

Vilciena pasažieris Tomass (vārds mainīts) portālam «Postimees» sacīja, ka vagonā esot izcēlusies panika. «Vilciens noskrēja no sliedēm. Saplīsa stikli, un zeme, kuru veda kravas auto, iebira vagonā,» viņš stāsta. «Kad pirmais izbīlis bija garām, sākām skatīties, vai ir cietušie. Tāpat arī pārliecinājāmies, vai vilciena vadītājs ir dzīvs.»

Tomass norāda, ka mašīnists esot spējis pats saviem spēkiem izrāpties no kabīnes.

Pasažieri esot domājuši, ka kravas auto šoferis, visticamāk, gājis bojā. Taču, kad ieradās pirmie glābēji, viņi sāka ar vadītāju runāt. «Visiem tas bija liels atvieglojums, ka viņš ir pie samaņas,» sacīja Tomass.

Vilciens bijis ceļā no Rīziperes uz Tallinu, kad uz pārbrauktuves notika sadursme. Tās dēļ lokomotīve un pirmais vagons noskrēja no sliedēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu