Dīvaina dabas parādība Austrālijā: ciemu apņem oranžs putekļu mākonis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kvīnslendas policija

Otrdien Kvīnslendai, Austrālijā, pāri brāzās putekļu vētra. Čarlevilas ciematu tā ietērpa oranžā putekļu mākonī, nogāza vairākus kokus un nodarīja citus nelielus postījumus, vēsta raidorganizācija BBC.

Meteoroloģijas dienests norāda, ka stiprie vēji uzņēmuši putekļus un iznēsājuši tos Kvīnslendas rietumu daļā, kur parasti valda karstums un sausums.

Austrālijas Meteoroloģijas biroja pārstāvis Harijs Klārks lēš, ka putekļu vētra aptvēra teritoriju apmēram 200 kilometru plašumā. Tika fiksēts vēja ātrums līdz 96 kilometriem stundā, un putekļu dēļ vietējā lidostā redzamība bija vien 200 metri.

Vietējie iedzīvotāji sacīja, ka vētra viņus pārsteigusi. «Mēs dzirdējām pērkonu, tāpēc izgājām laukā,» intervijā raidorganizācijai «Australian Broadcasting Corp» stāsta Čarlevilā dzīvojošā Peidža Donalda. «Redzējām, kā tuvojas liela, sarkana putekļu vētra. Putekļi lidoja acīs.»

Cits vietējais iedzīvotājs «Facebook» rakstīja, ka tās esot bijušas «dažas trakas stundas».

«Šorīt neaizvēru guļamistabas logu, pirms devos uz darbu. Nekas, ielikšu veļasmašīnā,» viņa rakstīja, publicējot fotogrāfiju ar putekļiem noklātu gultu.

Vietējā policija norādīja, ka vētrā cietušas dažas mājas un ceļazīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu