No parlamenta ēkas Londonā atiet «anti-Brexit» autobuss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien no Apvienotās Karalistes parlamenta ēkas atgāja sarkans autobuss, uz kura izvietoti pret «Brexit» vērsti saukļi. Turpmāko astoņu dienu laikā tas apceļos Lielbritāniju, vēsta ziņu aģentūra «Reuters».

««Brexit» nedēļā izmaksās 2000 miljonus mārciņu, teikts valdības pētījumā,» vēsta uzraksts uz autobusa sāniem. «Vai tas ir tā vērts?»

Akciju īsteno pret Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) noskaņotā aktīvistu grupa «Is It Worth It».

Pirms 2016.gada «Brexit» referenduma slavens kļuva kampaņas «Vote Leave» sarkanais autobuss, kurā pa visu Lielbritāniju vizinājās konservatīvais Boriss Džonsons. Džonsona autobusu gan rotāja sauklis «Mēs Eiropas Savienībai dodam 350 miljonus mārciņu mēnesī. Labāk novirzīsim tos Nacionālajam veselības dienestam».

Apvienotā Karaliste pametīs ES 2019.gada martā. Joprojām nav skaidrības par to, kādi galu galā būs izstāšanās noteikumi. Kamēr diskusijās virmo ierosinājumi sarīkot jaunu referendumu, «Brexit» pretinieki devušies ceļā paši savā sarkanajā autobusā, norāda «Bloomberg».

Trešdien tas sāka ceļu no Vestminsteras. Astoņu dienu laikā tas piestās 33 dažādās Lielbritānijas vietās.

Akcijas rīkotāji norāda, ka autobuss tiek uzturēts no ziedojumiem, kuru kopsumma pārsniedz 16 000 sterliņu mārciņu. Projekts apmaksāts ar internetā savāktiem līdzekļiem, un vidējais viena ziedojuma apjoms bija 24 mārciņas. Rīkotāji nav pieņēmuši ziedojumus no politiskajām partijām, arodbiedrībām, uzņēmumiem, Lielbritānijas valdības vai ES institūcijām, norādīts vietnē «isitworthit.org.uk».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu