Autobusa avārijā Peru 44 bojāgājušie

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Peru dienvidos no kraujas nogāžoties divstāvu autobusam, trešdien zaudēja dzīvību vismaz 44 cilvēki, paziņoja policija.

(Papildināta ziņa.)

Autobuss, braucot pa Peru galveno automaģistrāli Panamerikas šoseju netālu no Okonas pilsētas Arekipas reģionā, noslīdēja no ceļa un iekrita 80 metrus dziļā aizā netālu no Okonas tilta.

Arekipas policijas priekšnieks ģenerālis Valters Ortiss «apstiprina 44 cilvēku nāvi», tviterī paziņoja Iekšlietu ministrija. Iepriekš bija ziņots par vismaz 36 bojāgājušajiem.

Ortiss sacīja, ka 45 cilvēki bija reģistrēti kā autobusa pasažieri. Iekšlietu ministrija gan atzina, ka šis skaitlis ir mazāks par avārijā bojāgājušo un ievainoto skaitu.

Neatbilstību var izskaidrot ar to, ka starpprovinču satiksmes autobusi Peru bieži uzņem vai izlaiž pasažierus brauciena gaitā.

Glābēji ar armijas helikopteriem aizveda 11 nopietni ievainotos uz reģiona galvaspilsētu Arekipu. Citi ievainotie tika aizvesti uz slimnīcu Kamanas pilsētā, kas atrodas 57 kilometrus no avārijas vietas.

Varas iestādes neminēja ievainoto cilvēku kopējo skaitu, un nav arī zināms, vai starp viņiem ir autobusa šoferis.

Miglas dēļ redzamība avārijas vietā bija ierobežota.

Šī ir otrā liela mēroga autoavārija Peru ar cilvēku upuriem šogad. 2.janvārī 52 cilvēki gāja bojā, autobusam iegāžoties aizā Peru centrālās piekrastes rajonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu