Slovēnijas armija neiztur NATO kaujas gatavības pārbaudījumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS

Slovēnijas armijas brigāde nav izturējusi NATO kaujas gatavības pārbaudījumus, trešdien apstiprināja armija, norādot, ka tas «bijis sagaidāms», jo gadiem ilgi samazināti tēriņi aizsardzībai.

Pēc vairākām NATO pārbaudēm atzīts, ka 800 vīru lielā 72.brigāde «nav gatava kaujai», sacīja armijas pārstāvis sakariem ar presi Simons Korezs.

«Mēs gadiem ilgi esam brīdinājuši par to, kas notiek. Mēs esam apliecinājuši, ka esam nepietiekami finansēti, ka mūsu pienākumi ir palielinājušies un ka šāda situācija ilgtermiņā ir nepieļaujama,» sacīja Korezs, piebilstot, ka militārās iekārtas ir «vecas un nolietotas».

Korezs sacīja, ka tiks sperti papildu soļi, lai situāciju uzlabotu un ka sagatavošanās jauniem pārbaudījumiem būs šīs vienības galvenā prioritāte.

Slovēnijas valdība apņēmusies aizsardzības budžetu līdz 2024.gadam palielināt līdz 1,14% no IKP, norādījusi aizsardzības ministre Andreja Katiča. Tiesa gan, arī tas ir mazāk nekā NATO 2014.gadā noteiktais mērķis dalībvalstīm palielināt tēriņus aizsardzībai desmit gadu laikā līdz 2% no IKP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu