«Es jūs dzirdu.» Kritiku izpelnās Trampa «špikeris», tiekoties ar skolas apšaudē izdzīvojušajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps izpelnījies kritiku par «špikera» lapiņu, Baltajā namā tiekoties ar apšaudē Floridas štatā izdzīvojušajiem skolēniem un skolotājiem. Viens no pierakstītajiem punktiem - atgādināt, ka prezidents uzklausa izdzīvojušo stāstīto, ziņo raidorganizācija SKY.

Fotogrāfijās no tikšanās redzams, ka Tramps rokās tur lapiņu ar pieciem punktiem. «Es jūs dzirdu,» vēsta pēdējā rindiņa.

Trešdien Baltajā namā bija ieradušies skolēni no Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolas, kur bijušais audzēknis Nikolass Kruss pagājušonedēļ nošāva 17 cilvēkus, kā arī Sendijas Hukas un Kolumbainas slaktiņus pārdzīvojušie skolēni, viņu ģimenes un skolotāji. Viņi dalījās atmiņu stāstos par piedzīvoto.

«Ko jūs visvairāk gribētu, lai es zinu par jūsu pieredzi?» teikts Trampa «špikera» pirmajā punktā.

«Ko mēs varam darīt, lai palīdzētu jums justies droši?» vēsta otrais. Kā jau ziņots, Tramps trešdien ierosināja, ka, cenšoties novērst apšaudes skolās, varētu tikt apbruņoti skolotāji.

«To sauc par slēptu [ieroča] nēsāšanu. Ja skolotājiem būs slēpts ierocis, viņi izies īpašu apmācību un būs tur, un tā vairs nebūs zona bez šaujamieročiem. Zona bez šaujamieročiem nozīmē – iesim un uzbruksim,» uzskata Tramps.

Ārvalstu mediji un sociālo tīklu lietotāji pārmet Trampam, ka viņš esot tēlojis līdzjūtību apšaudi pārdzīvojušajiem pusaudžiem. Daži pieļāva, ka «špikeri» sagatavojis kāds Trampa darbinieks, nevis pats prezidents.

Tikmēr citi norādīja uz faktu, ka Tramps tikšanās laikā neesot izteicis nevienu no lapiņā minētajām domām.

Tramps Baltā nama pieņemšanā sacīja, ka jūtot līdzi apšaudē cietušajiem un bojāgājušo ģimenēm. «Mēs par jums cīnāmies, un mēs nepadosimies,» viņš teica. «Jūtu jums līdzi. Manuprāt, nav nekā briesmīgāka par to, ko esat pārcietuši.»

«Paldies, ka izstāstījāt to, kas jums uz sirds. Pasaule skatās, un mēs atradīsim risinājumu,» uzsvēra Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu