Pie Igaunijas Bankas izveidojusies milzu rinda pēc jubilejas monētām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Konstantin Sedenev

Pie Igaunijas Bankas muzeja veikala Tallinā ceturtdien izveidojusies gara rinda. Igauņi gatavi darba dienas pusdienlaikā vairākas stundas gaidīt, lai iegādātos valsts simtgadei par godu izdoto jubilejas monētu, vēsta portāls «Postimees».

Simtgadei par godu tika izlaistas divas monētas. Lielāka izmēra sudraba monētu, kuras nominālvērtība ir 10 eiro, rotā Igaunijas kontūra valsts karoga krāsās.

Savukārt uz mazāka izmēra zelta monētas ar nominālu 100 eiro attēlots Igaunijas nacionālais zieds - rudzupuķe.

Kā liecina «Omniva» vietnē pieejamā informācija, monētas varēja iegādāties atsevišķi par 300 un 40 eiro vai arī komplektā ar kastīti par 450 eiro. Visas monētas interneta veikalā ir izpārdotas.

Monētas nonāca pārdošanā šodien. Tās bija pieejamas Igaunijas Bankas muzeja veikalā, «Omniva» interneta veikalā un pasta nodaļās visā Igaunijā.

Svinot simtgadi, Igaunijā izlaista arī jubilejas pastmarka no tīra sudraba, uz kuras attēlots Igaunijas lielais ģerbonis. Pastmarka sver 1,2 gramus, tās izmēri ir 28x38 milimetri un nominālvērtība - 10 eiro. Tās māksliniecisko noformējumu veidojis pazīstamais pastmarku mākslinieks Indreks Ilvess.

Jubilejas pastmarka izlaista 30 000 eksemplāru metienā. Katra pastmarka iesaiņota caurspīdīgā plastmasas aizsargkapsulā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu