ASV lidostās nedēļas laikā konfiscēts rekordliels daudzums ieroču

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nedēļā no 5. līdz 11.februārim ASV lidostu pasažieru rokas bagāžā atrasti un konfiscēti 104 šaujamieroči, kas visu laiku lielākais nedēļas laikā lidostās konfiscēto ieroču skaits, liecina ASV Transporta drošības pārvaldes (TSA) dati.

Iepriekšējais rekords tika reģistrēts 2017.gada jūlijā, kad nedēļas laikā lidostā tika konfiscēti 96 šaujamieroči, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Lielākā daļa no minētajā februāra nedēļā konfiscētajiem šaujamieročiem – 87 – bija pielādēti.

TSA noteikumi ļauj lidmašīnu pasažieriem ceļot ar ieročiem, tomēr tos drīkst pārvadāt vienīgi nododamajā bagāžā un ieroči nedrīkst būt pielādēti. Pasažieriem lidostas personālam arī ir jāpaziņo, ka viņu nododamajā bagāžā ir šaujamierocis.

Lidmašīnu salonā ieročus drīkst ienest vienīgi federāli aģenti un policijas darbinieki, kuri attiecīgajā brīdī veic amata pienākumus.

Saskaņā ar TSA datiem 2017.gadā ASV lidostās konfiscēti gandrīz 4000 šaujamieroču, kas ir augstākais līmenis kopš šādu datu apkopšanas sākšanas 2005.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu