Floridas apšaude: ASV simtiem jauniešu dodas demonstrācijās par drošām skolām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļu pēc apšaudes Floridas skolā, kurā bojā gāja 17 cilvēki, simtiem jauniešu vairākās ASV vietās devušies demonstrācijās, prasot valstsvīriem stiprināt drošību skolās un pielikt punktu vardarbībai ar ieročiem, vēsta raidorganizācija «USA Today».

Solidarizējoties ar apšaudē Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā izdzīvojušajiem skolēniem, simtiem jauniešu no dažādiem štatiem trešdien izgāja no mācību iestādēm un devās protestēt.

«Daudzi šajā notikumā vaino FIB neizdarību vai Trampa administrāciju. Taču vienkāršā patiesība ir tāda, ka šīs valsts, ko mīlu, likumdošana atļāva nenosvērtam šāvējam likumīgā ceļā iegādāties ieroci,» norāda Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolas audzēknis Lorenso Prado, kurš apšaudes laikā atradās izglītības iestādē.

17 gadus vecā Florense Jareda sacīja, ka diez vai jutīšoties droši skolā Pārklendā, kurā notika apšaude. Skolēni tajā atgriezīsies nākamnedēļ.

«Vairs nevarēšu bez bailēm un skumjām iet pa gaiteņiem, pa kuriem esmu staigājusi miljoniem reižu,» viņa sacīja. «Tikai tā posta dēļ, ko nodarīja viena AR-15 šautene.»

Demonstrācijas notika dienu pēc tam, kad Floridas likumdevēji ar lielu balsu pārsvaru noraidīja likumprojektu par pusautomātisko šauteņu aizliegšanu. Daudzi Pārklendā esošās vidusskolas skolēni atbalstīja aizliegumu.

ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar skolēniem, ierosināja ideju par skolotāju apbruņošanu un solīja ieviest stingrākas ieroču īpašnieku pārbaudes.

«To sauc par slēptu [ieroča] nēsāšanu. Ja skolotājiem būs slēpts ierocis, viņi izies īpašu apmācību un būs tur, un tā vairs nebūs zona bez šaujamieročiem. Zona bez šaujamieročiem nozīmē – iesim un uzbruksim,» sacīja Tramps.

«Ir daudz ideju, kas ir man, daudz ideju, kas ir citiem cilvēkiem, un mēs izvēlēsimies svarīgākās idejas un strādāsim, lai tās īstenotu. Tā nebūs runāšana, tā ir notikusi pārāk ilgi,» teica ASV prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu