Avots policijā: ASV vēstniecības teritorijā Podgoricā spridzekli iemeta bijušais karavīrs

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEVO VASILJEVIC / REUTERS

Vīrietis, kurš pagājušajā naktī iesvieda spridzekli ASV vēstniecības teritorijā Podgoricā un pēc tam nonāvējās, ir bijušais karavīrs, ko bijušais Dienvidslāvijas prezidents Slobodans Miloševičs savulaik apbalvoja par cīņu pret NATO, atklāja kāda Melnkalnes policijas amatpersona.

Uzbrucējs identificēts kā 43 gadus vecais Dalibors Jaukovics. Viņu identificēja kāds tuvs radinieks.

Policija iepriekš paziņoja, ka vīrietis iesviedis spridzekli ASV vēstniecības teritorijā un pēc tam atņēmis sev dzīvību, uzspridzinot vēl vienu spridzekli.

Eksplozijas rezultātā zemē izveidojās caurums, bet citi postījumi vēstniecībai nav nodarīti. Vēstniecība apstiprināja, ka visi tās darbinieki ir sveiki un veseli.

Jaukovics dzimis Kraļevo, Serbijas vidienē, bet dzīvoja Podgoricā.

Jaukovica kaimiņiene, kura vēlējās palikt anonīma, sacīja, ka Jaukovics atstājis «parasta, normāla cilvēka» iespaidu un vienmēr bijis kārtīgs kaimiņš.

Viņa profilā sociālajā tīklā «Facebook» publiskotajās fotogrāfijās redzams arī pagodinājuma raksts par viņa dalību cīņā pret NATO 1999.gadā, kad NATO bombardēja Serbijas un Melnkalnes teritoriju, lai panāktu, ka Miloševiča valdība aptur karadarbību pret Kosovas albāņu separātistiem.

Šīs bombardēšanas dēļ daļa sabiedrības Melnkalnē iebilda pret valsts iestāšanos aliansē pagājušajā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu