Turīnā notikušas antifašistu demonstrantu sadursmes ar policiju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas ziemeļu pilsētā Turīnā ceturtdienas vakarā notika antifašistu demonstrantu sadursmes ar policiju. Policija šāva ar ūdens lielgabaliem uz demonstrantiem, kuri protestēja pret galēji labējās partijas «CasaPound» sanāksmi Turīnā.

Itālijā ir saasinājušās politiskās kaislības pirms 4.martā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Antifašistu aktīvisti otrdien Palermo piekāva galēji labējās partijas «Jaunais spēks» («Forza Nuova») politiķi.

Savukārt 3.februārī Mačeratā neofašistiem simpatizējošs saistīts vītietis atklāja uguni no automašīnas, ievainojot sešus afrikāņu imigrantus. Pēc aizturēšanas viņš sacīja, ka esot atriebies par 18 gadus vecas itālietes slepkavību, kurā tiek vainots narkotiku tirgonis no Nigērijas.

Itālijas premjers Paolo Džentiloni ceturtdien pauda pārliecību, ka policija spēj iegrožot vandalisma un vardarbības uzplūdus, kas notikuši priekšvēlēšanu kampaņas pēdējās dienās.

Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka vēlēšanās varētu uzvarēt labēji centriska koalīcija, kuras sastāvā ir labējas, pret imigrantiem noskaņotas un nacionālistiskas partijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu