Floridas apšaude: bruņotais skolas apsargs stāvēja ārpusē un neiejaucās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Floridas skolu, kur pagājušonedēļ apšaudē dzīvību zaudēja 17 cilvēku, apsargāja buņots policists, taču visu slaktiņa laiku viņš pavadīja ēkas ārpusē un neiejaucās notiekošajā, vēsta raidorganizācija BBC. Policists Skots Pītersons tika uz laiku atstādināts no pienākumu pildīšanas, pēc kā viņš pats iesniedza atlūgumu, paziņojis vietējais šerifs.

«Viņš tā arī neiegāja iekšā,» sacīja Brouarda apgabala šerifs Skots Israels.

Kad Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā Pārklendā izcēlās apšaude, Pītersons atradās mācību iestādes teritorijā. Viņš bija bruņots un nēsāja formastērpu.

Videoierakstā redzams, ka Pītersons pienāk pie ēkas apmēram 90 sekundes pēc tam, kad atskanēja pirmie šāvieni. Viņš palika ārpusē apmēram četras minūtes. Uzbrukums kopumā ilga aptuveni sešas minūtes, norāda šerifs Israels.

Uz jautājumu, ko Pītersonam vajadzēja darīt, šerifs atbild: «Iet iekšā, vērsties pie slepkavas, nogalināt slepkavu.»

Pītersons nav publiski komentējis notikušo. Israels norāda, ka arī izmeklētājiem viņš neesot atklājis iemeslu, kāpēc negāja iekšā ēkā, kur notika apšaude.

Videoieraksts pagaidām netiek publiskots.

Pītersons skolu apsargā kopš 2009.gada, vēsta vietējie mediji.

Uzbrukuma sarīkotājs - 19 gadus vecais Nikolass Kruss - izmantoja pusautomātisko šauteni AR-15. Pēc apšaudes viņš no notikuma vietas aizbēga, bet vēlāk viņu pamanīja un arestēja policija.

ASV prezidents Donalds Tramps šonedēļ pauda ideju, ka ASV skolās varētu apbruņot skolotājus. Šo priekšlikumu atbalsta ieroču lobijs Nacionālā šaujamieroču asociācija (NRA).

Tikmēr Mārdžorijas Stounmenas Duglasas un citu ASV skolu audzēkņi šonedēļ devās demonstrācijās, pieprasot stingrākus ieroču ierobežojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu