Navaļnija vēlēšanu štāba vadītāju aiztur par aicināšanu uz demonstrācijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simonovska rajona tiesa Maskavā opozicionāra Alekseja Navaļnija priekšvēlēšanu kampaņas štāba vadītājam Leonīdam Volkovam piespriedusi ieslodzījumu uz 30 diennaktīm par Navaļnija tvītu pārpublicēšanu, vēsta portāls «novayagazeta.ru».

Apsūdzība uzrādīta pēc panta par atkārtotiem pārkāpumiem, kas saistīti ar masu pasākuma organizēšanu.

Apsūdzība bija saistīta ar diviem gadījumiem, kad Volkovs pārpublicēja Navaļnija ierakstus sociālajos tīklos, ar kuriem it kā esot aicinājis uz nesankcionētiem mītiņiem. Volkovs pārpublicēja divus Navaļnija tvītus 22. un 28.janvārī. Pēdējais no tiem bija video ar Navaļnija aizturēšanu.

Aizstāvība tiesā sacīja, ka 22.janvāra tvīts esot aicinājis uz akciju, taču neesot norādīts, kurā pilsētā. Vairākās pilsētās akcijas bija sankcionētas.

Volkovs norādīja, ka esot tvītojis no Jekaterinburgas, tāpēc lietu neesot vajadzējis skatīt Maskavā.

«Arests uz 30 diennaktīm, nu redziet, man bija taisnība. Tiekamies 24.martā. Neskumstiet,» raksta Volkovs.

Krievijas prezidenta vēlēšanas, kurās Navaļnijam liegts kandidēt, notiks 18.martā.

Navaļnijs ceturtdien sociālajos tīklos ziņoja, ka viņš uz neilgu laiku aizturēts. Viņam iedots protokols pēc panta, kas ļauj viņam piemērot arestu līdz 30 diennaktīm.

Līdz ar to pastāv iespēja, ka Navaļnijs Krievijas prezidenta vēlēšanu dienu varētu sagaidīt ieslodzījumā.

Navaļnijs vairākkārt aizturēts un izcietis īsus cietumsodus par mītiņu rīkošanu. Pēdējoreiz Navaļniju aizturēja 28.janvārī demonstrācijā Maskavā. Navaļnijs tolaik pauda aizdomas, ka tiesas sēde netika sarīkota uzreiz tāpēc, lai viņu varētu arestēt īsi pirms 18.martā gaidāmajām vēlēšanām un balsojuma dienā turēt apcietinājumā.

«Ja mani ieslodzīs 28.janvārī, tad ārā iznākšu 28.februārī. Bet Putins grib mani izolēt vēlēšanu priekšvakarā un, visticamāk, arī vēlēšanu dienā. Domāju, ka mani ieslodzīs vēlāk, lai nodrošinātu, ka 18.martā esmu cietuma kamerā,» savā blogā rakstīja Navaļnijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu