ASV Tallinā prezentē pretraķešu aizsardzības sistēmu «Patriot»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Savienoto Valstu bruņotie spēki piektdien Tallinā prezentējuši tālas darbības pretraķešu aizsardzības sistēmu «Patriot». Sistēma tika prezentēta Igaunijas Aizsardzības spēku Loģistikas pavēlniecības teritorijā.

(Papildināta ziņa.)

Savienoto Valstu bruņotie spēki piektdien Tallinā prezentējuši tālas darbības pretraķešu aizsardzības sistēmu «Patriot».

Sistēma tika prezentēta Igaunijas Aizsardzības spēku Loģistikas pavēlniecības teritorijā, un uz to bija ieradušās Igaunijas Aizsardzības ministrijas un Aizsardzības spēku vadošās amatpersonas.

Raķešu sistēma «Patriot» nogādāta Igaunijā ar nolūku izmēģināt sadarbību ar Igaunijas Gaisa spēkiem. Otrdien Emari aviobāzē ar to iepazinās Gaisa spēku vadība.

Plānots, ka raķešu sistēma «Patriot» piedalīsies militārajā parādē Tallinā, kas sestdien notiks par godu Igaunijas Republikas proklamēšanas simtgadei, pavēstīja Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

«Patriot» sistēmas vienība, kas atsūtīta uz Igauniju, pieder pie ASV 10.armijas gaisa un pretraķešu aizsardzības pavēlniecības un ir daļa no ASV bruņoto spēku gaisa un pretraķešu aizsardzības sistēmas Eiropā.

Mobilā zemes-gaiss pretraķešu aizsardzības sistēma «MIM 104 Patriot» ir modernākā šāda sistēma pasaulē. Tās darbības rādiuss ir līdz 160 kilometriem, atkarībā no raķešu veida, un lidojuma maksimālais augstums ir 25 kilometri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu