Igaunijas neatkarības simtgades parādē Tallinā piedalās 1100 karavīri

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RAIGO PAJULA / AFP

Tallinā, Vabaduzes (Brīvības) laukumā sestdien notika Igaunijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai veltīta militārā parāde, kurā piedalījās 1100 karavīri un apmēram 100 bruņotās tehnikas vienības.

Parādi komandēja Igaunijas Aizsardzības spēku pavēlnieks ģenerālis Riho Terrass un to pieņēma Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

Parādē piedalījās trīs orķestri - Igaunijas Aizsardzības spēku orķestris, Policijas un robežapsardzes departamenta orķestris un ASV sauszemes spēku orķestris.

Neatkarības dienas parādē bija pārstāvētas visas karaspēka šķiras, kā arī Igaunijas militārās mācību iestādes.

Parādē piedalījās arī Lielbritānijas un Dānijas karavīri no Igaunijā dislocētā NATO bataljona, kā arī karavīri no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Lietuvas, Polijas, ASV, Francijas, Ukrainas un Gruzijas.

Starp bruņutehnikas vienībām parādē brauca britu tanki «Challenger», sapieru tanki «Trojan» un kājnieku kaujas mašīnas «Warrior».

Virs Vabaduzes laukuma parādes laikā lidoja Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošās iznīcinātājlidmašīnas «Eurofighter» no Itālijas un F-16 no Dānijas.

Pēc parādes tallinieši un pilsētas viesi var apskatīt Igaunijas un sabiedroto militāro tehniku.

Jau ziņots, ka sestdien tiek svinēta Igaunijas Republikas proklamēšanas simtā gadadiena, un svētku pasākumi notiek visā valstī, kā arī citur pasaulē.

1918.gada 24.februārī Igaunijas Glābšanas komiteja Tallinā pieņēma manifestu, kurā pasludināja neatkarīgu un demokrātisku republiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu