Helsinkos pieminekļi izgreznoti ar šallēm Igaunijas karoga krāsās

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Īstenojot Igaunijā sākto iniciatīvu, Helsinkos par godu Igaunijas neatkarības proklamēšanas simtgadei pieminekļi izgreznoti ar zilimelnbaltām šallēm, kas ir Igaunijas karoga krāsas.

Par to ziņu aģentūrai BNS pastāstījuši Somijas Frīdeberta Tuglasa Igaunijas draugu biedrības pārstāvji. Pēc viņu teiktā, vairāki desmiti Igaunijas draugu Somijā noadījuši zilimelnbaltas šalles un ar tām sestdien izgreznojuši pazīstamākos Helsinku pieminekļus.

Šādas šalles apsietas pieminekļiem bijušajiem Somijas prezidentiem, kā arī rakstniekiem un sportistiem. Šalles saņēmuši arī Helsinku dzelzceļa stacijas ēkas akmens atlanti, nāra Tirgus laukumā, kā arī trīs kalēji un lācis, kas grezno Nacionālā muzeja ēku.

Lai piekļūtu skulptūrām, tika izmantoti pacēlāji.

Igauņu rakstnieka Frīdeberta Tuglasa vārdā nosauktā Igaunijas draugu biedrības mērķis ir veicināt Igaunijas un Somijas kultūras sakarus.

Jau ziņots, ka, tuvojoties Igaunijas valsts simtajai gadadienai, vairāk nekā divdesmit slaveni pieminekļi un iemīļotas skulptūras visā Igaunijā šonedēļ uzpostas valsts karoga krāsu cepurēs un šallēs.

Sestdien tiek svinēta Igaunijas Republikas proklamēšanas simtā gadadiena, un svētku pasākumi notiek visā valstī, kā arī citur pasaulē.

1918.gada 24.februārī Igaunijas Glābšanas komiteja Tallinā pieņēma manifestu, kurā pasludināja neatkarīgu un demokrātisku republiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu