Tramps Makronu valsts vizītē uzņems 24.aprīlī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps Francijas prezidentu Emanuelu Makronu valsts vizītē uzņems 24.aprīlī, pirmdien paziņojis Baltais nams.

ASV prezidents un pirmā lēdija Melānija Trampa Francijas prezidentu un viņa sievu Brižitu Makronu uzņems 24.aprīlī, pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Francijas prezidenta kanceleja pavēstīja, ka Makrona vizīte ASV notiks no 23. līdz 25. aprīlim, un tās laikā paredzēta arī kopīga abu prezidentu preses konference.

Baltais nams jau janvārī pavēstīja, ka Tramps uzaicinājis Makronu valsts vizītē, kas būs pirmā šāda veida ārvalsts līdera viesošanās Savienotajās Valstīs Trampa prezidentūras laikā. Vizīti februāra sākumā apstiprināja arī Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns

Tramps ir pirmais ASV prezidents pēdējo gadu desmitu laikā, kurš pirmo gadu amatā noslēdzis, valsts vizītē neuzņemot nevienu ārvalsts līderi.

Valsts vizīte ASV parasti ietver 21 lielgabala salūtu, oficiālu valsts banketu un citus pasākumus.

Makrons pērn uzaicināja Trampu apmeklēt Bastīlijas ieņemšanas dienas svinīgos pasākumus 14.jūlijā. Makrons stāvēja blakus Trampam skatītāju tribīnē, vērojot militāro parādi, ar kuru tika atzīmēti 100 gadi kopš ASV iesaistīšanās Pirmajā pasaules karā Francijas pusē.

Makrons ir vairākkārt publiski iestājies pret Trampa protekcionistisko nostāju un īpaši pret ASV prezidenta lēmumu izstāties no Parīzes klimata vienošanās.

Makrons tomēr arī uzsvēris, ka ASV prezidentu nevajadzētu politiski izolēt, un abi līderi ir pieminējuši abu labās personīgās attiecības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu