Čehijas tiesa nolemj atbrīvot Turcijas meklēto Sīrijas kurdu līderi

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čehijas tiesa otrdien nolēmusi atbrīvot Prāgā aizturēto Sīrijas kurdu līderi Salehu Muslimu, kuru Turcija pieprasījusi izdot, paziņojis Muslima advokāts. Tiesas amatpersonas vēl nav sniegušas komentārus.

Čehijas policija aizturēja Muslimu sestdien Prāgā, pamatojoties uz Interpola izdoto «sarkano brīdinājumu», kas izsniegts pēc Turcijas pieprasījuma.

67 gadus vecais Muslims ir Sīrijas kurdu lielākās politiskās organizācijas Demokrātiskās savienības partijas (PYD) bijušais līderis. Partija un tās militārais spārns - Tautas aizsardzības vienības (YPG) -, kuru atbalsta ASV, kontrolē teritorijas Sīrijas ziemeļos.

Ankara PYD uzskata par teroristisku organizāciju, kas saistīta ar Turcijas kurdu separātistu bruņoto grupējumu Kurdistānas strādnieku partija (PKK). PKK gan Turcija, gan ASV un Eiropas Savienība (ES) uzskata par teroristisku organizāciju.

Iepriekš šomēnes Turcija iekļāva Muslimu meklēšanā izsludināto teroristu sarakstā, piedāvājot miljonu ASV dolāru lielu atlīdzību par viņa notveršanu.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims pirms Čehijas tiesas sēdes paziņoja, ka tiesas lēmums būšot pārbaudījums Čehijas solidaritātei pret NATO sabiedroto un attieksmei pret terorisma apkarošanu.

«Tomēr, lai kāds būtu iznākums, šie teroristu barveži nevarēs brīvi staigāt apkārt, mēs turpināsim padarīt viņu dzīvi neciešamu,» paziņoja Jildirims.

Turcijas armija 20.februārī sāka uzbrukumu Sīrijas Afrīnas reģionam, kuru kontrolē YPG kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu