Afganistānā aizturēts talibu «militārais konsultants» no Vācijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Afganistānā ir aizturēts Vācijas pilsonis, kurš tiek uzskatīts par islāmistu grupējuma «Taleban» «militāro konsultantu», trešdienas vakarā paziņoja vietējās amatpersonas.

«Vīrietis ar garu bārdu un melnu turbānu, kurš identificēja sevi kā Vāciju pilsoni un runā vāciski, pirmdienas naktī tika sagūstīts līdz ar trim citiem talibiem Helmandas provinces Gereškas apriņķī,» paziņoja provinces gubernatora preses sekretārs Omars Zvaks.

Gereškas policijas priekšnieks Ismails Holvaks sacīja, ka šis vīrietis, kuru nakts reidā aizturēja Afganistānas Īpašie spēki, bija «mullas Nasira militārais konsultants». Mulla Nasirs ir talibu elitārās «sarkanās vienības» komandieris Helmandas provincē.

Talibi kontrolē vai cīnās par lielu daļu no Helmandas provinces, kas atrodas Afganistānas dienvidos un kur tiek saražots daudz opija. «Taleban» lielā mērā ir atkarīgs no narkotiku tirdzniecības ienākumiem, lai varētu finansēt savu darbību.

Talibu «sarkanās vienības» ir šī grupējuma specvienības, kas ir sarīkojušas daudzus uzbrukumus ar cilvēku upuriem Afganistānas armijai un policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu