Ārkārtas nolaišanos veikusī «SmartLynx» lidmašīna novilkta no skrejceļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas čārterreisu aviosabiedrības «SmartLynx Airlines» lidmašīna «Airbus A320», kas trešdien veica ārkārtas nolaišanos Tallinas lidostā, novilkta no skrejceļa un lidmašīnu nosēšanās un pacelšanās Igaunijas galvaspilsētas lidostā vairs netiek traucēta, paziņojusi lidosta.

«SmartLynx» lidmašīnā pasažieri neatradās. Tā veica treniņlidojumu.

Tallinas lidostas operatorkompānijas «Tallinna Lennujaam» uzņēmējdarbības attīstības direktors Prīts Kofs ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka sagatavošanās darbi «SmartLynx» lidmašīnas novilkšanai no skrejceļa sākušies jau naktī. Lidmašīna vispirms uzvilkta pilnībā uz skrejceļa un pēc tam aizvilkta prom.

Pēc «SmartLynx» lidmašīnas ārkārtas nolaišanās, kas notika plkst.17.11, skrejceļš tika slēgts. Vēlāk trešdienas vakarā tika paziņots, ka skrejceļš tiks atvērts daļēji, un ceturtdien plkst.6 no saīsinātā skrejceļa uz Rīgu izlidoja Latvijas nacionālās aviokompānijas «AirBaltic» lidmašīna.

Lidmašīnu pacelšanās un nolaišanās uz skrejceļa pilnībā tika atjaunota plkst.8. Pirms tam skrejceļš tika rūpīgi pārbaudīts, lai garantētu pilnīgu drošību, sacīja Kofs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu