«SmartLynx» lidmašīna Tallinas lidostā atsitās pret skrejceļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Neoficiāla informācija no avotiem izmeklētāju vidū liecina, ka aviosabiedrības «SmartLynx Airlines» lidmašīna «Airbus A320» treniņlidojuma laikā esot atsitusies pret skrejceļu, bet spējusi no jauna pacelties un tikai pēc tam veica ārkārtas nolaišanos Tallinas lidostā, vēsta portāls «Postimees».

(Papildināta ziņa.)

Lidmašīna pieder kompānijai «SmartLynx Airlines Estonia». Taču uzņēmums «SmartLynx Airlines» bāzēts Mārupē, Latvijā.

Sākotnējā informācija liecina, ka lidmašīna, kas pieder «SmartLynx» Igaunijas meitasuzņēmuman «SmartLynx Airlines Estonia», ar septiņiem cilvēkiem plkst.12.03 pacēlās treniņlidojumā. Tā laikā tika izmēģināta tuvošanās skrejceļam un nolaišanās. Plkst.17.04 lidmašīna pietuvojās skrejceļam Lagedi rajona virzienā, bet pēc tam lidmašīna nespēja pacelties gaisā un sadūrās ar skrejceļu. Pēc tam lidmašīna vēlreiz pacēlās gaisā, veica kreiso pagriezienu un ārkārtas nolaišanos Ilemistes ezera virzienā.

Sadursmē ar skrejceļu tika bojātas lidmašīnas galvenās šasijas daļas. Viena no tām tika atrasta Tūlevēljā, Harju apriņķī. Ārkārtas nolaišanās laikā lidmašīna nobrauca no skrejceļa.

Incidenta brīdī lidmašīnā atradās seši apkalpes locekļi - divi piloti un četri mācekļi, kā arī Igaunijas Civilās aviācijas pārvaldes inspektors, ceturtdien pavēstīja «SmartLynx Airlines» pārstāvis. Visi septiņi pēc nolaišanās tika evakuēti drošībā.

«SmartLynx» lidmašīnā pasažieri neatradās.

Divi cilvēki lidmašīnā incidentā guvuši vieglu smadzeņu satricinājumu. Viņi nogādāti slimnīcā veselības stāvokļa pārbaudīšanai, bet tajā pašā vakarā varēja doties mājās. Visiem lidmašīnā esošajiem nodrošināta psihologa palīdzība.

Igaunijas Ekonomikas un transporta ministrijas Drošības izmeklēšanas centrs incidentu klasificējis kā nelaimes gadījumu un sācis izmeklēšanu. Drošības izmeklēšanas centrs kā pierādījumus ir saņēmis lidojuma ierakstus un šobrīd izskata tajos atrodamo informāciju.

Lai aizvilktu lidmašīnu no skrejceļa, tai nomainītas bojātās riepas. Lidmašīna tika aizvilkta ceturtdien plkst.7.40, lidosta skrejceļu pilnībā atvēra ceturtdien plkst.8, bet saīsinātais skrejceļš satiksmei tika atvērts jau trešdien, 28.februārī, plkst. 21.30.

«SmartLynx Airlines» pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka attiecīgā lidmašīna ir izgatavota 2000.gadā, un tā ir nolidojusi 45 002 stundas.

Tāpat kompānijas pārstāvji atzīmēja, ka apkalpe sadarbojas incidenta izmeklēšanā.

«Šobrīd norit incidenta izmeklēšana, «SmartLynx» aktīvi sadarbojas ar izmeklēšanā iesaistītajiem speciālistiem un visām atbildīgajām institūcijām. Visu «SmartLynx» lidmašīnu tehniskais stāvoklis tiek regulāri pārbaudīts saskaņā ar striktākajām aviācijas prasībām un procedūrām, un vēlamies uzsvērt, ka pasažieru un apkalpes drošība ir «SmartLynx» augstākā prioritāte,» pauda kompānijas pārstāvji.

«SmartLynx Estonia» ir Latvijā 1992.gadā reģistrētās aviokompānijas «SmartLynx Airlines» meitasuzņēmums, kas dibināts 2012.gadā. Aviosabiedrība «SmartLynx Estonia» caur Tallinas lidostu 2017.gadā veica 3136 lidojumus uz 63 galamērķiem, pārvadājot kopumā 229 625 pasažierus, kas ir par 50% vairāk nekā 2016.gadā un veidoja 8,7% no kopējā ceļotāju skaita caur Tallinas lidostu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu