Ukrainas parlaments atbalsta likumprojektu par pretkorupcijas tiesas izveidošanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas parlaments ceturtdien pirmajā lasījumā apstiprinājis likumprojektu par pretkorupcijas tiesas izveidošanu, kas ir viena no starptautisko aizdevēju prasībām Kijevai.

Reformu atbalstītāji uzskata, ka neatkarīgas pretkorupcijas tiesas izveidošana ir būtisks solis likuma varas nostiprināšanai Ukrainā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko likumprojektu parlamentā iesniedza decembrī, taču izskanēja bažas, ka likumprojekts nesaskan ar rekomendācijām, ko sniegusi Venēcijas komisija - Eiropas Padomes konsultatīvā ekspertu grupa konstitucionālajos jautājumos.

Ukrainas varasiestādes solījušas, ka pirms otrā un pēdējā lasījuma parlamentā likumprojekts tiks labots, lai pilnībā atbilstu starptautiskajām normām.

«Mums jāpārliecinās, ka šī tiesa strādā efektīvi,» uzsvēra Ukrainas parlamenta deputāts Maksims Burbaks no partijas «Tautas fronte».

«Starp pirmo un otro lasījumu mēs ņemsim vērā visas Venēcijas komisijas rekomendācijas,» apliecināja Burbaks.

Lai saņemtu nākamo aizdevuma maksājumu no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), Ukrainai ir jāīsteno arī citas reformas, tostarp jāreformē pensiju sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu