EK nāks klajā ar dalībvalstu «agresīvās» nodokļu politikas kritiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) trešdien nāks klajā ar vēl nepieredzēti asu septiņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kritiku par tādas «agresīvas» nodokļu politikas piekopšanu, kas kaitē citām dalībvalstīm, paziņojis ES ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī.

Savā regulārajā ziņojumā par dalībvalstu ekonomiku EK pirmo reizi norādīs uz septiņu dalībvalstu - Beļģijas, Īrijas, Kipras, Luksemburgas, Maltas, Nīderlandes un Ungārijas - agresīvo nodokļu politiku, otrdien pavēstīja Moskovisī.

«Šāda prakse apdraud godīgus un vienlīdzīgus spēles noteikumus mūsu iekšējā tirgū, un tā palielina nodokļu slogu uz ES nodokļu maksātājiem,» norādīja komisārs.

Vairākās no minēto valstu galvaspilsētām savas štāba mītnes ir izvietojuši tādi transnacionāli uzņēmumi kā «Google», «Apple» un «Facebook», jo tās piedāvā sarežģītas nodokļu shēmas, kas tiem ļauj pārvest peļņu, lai izvairītos no pārāk augstiem nodokļiem.

Vēl janvārī Moskovisī Nīderlandi, Luksemburgu, Maltu un Kipru nosauca par «melnajiem caurumiem» un solīja pastiprināt uz tām spiedienu, lai piespiestu mainīt līdzšinējo praksi.

«Lai gan mēs atzīstam soļus, ko dažas no šīm valstīm spērušas pēdējā laikā, lai mainītu savu nodokļu modeli, nepārprotami, jādara ir vairāk,» piebilda komisārs. «Mums jānodrošina, ka godīga aplikšana ar nodokļiem kļūst par likumu bez izņēmumiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu