Krievijas vēlēšanas: komunistu-oligarhu Grudiņinu apvaino Šveices bankas kontu nedeklarēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Nepilnas divas nedēļas pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām atklātībā nonācis kāds skandāls, kas saistīts ar otro populārāko kandidātu - komunistu partijas izvirzīto uzņēmēju Pāvelu Grudiņinu. Viņš apsūdzēts tajā, ka kandidatūras izvirzīšanas laikā viņam esot bijuši 13 konti Šveices bankā, par kuriem viņš iepriekš neesot ziņojis Centrālajai vēlēšanu komisijai, vēsta portāls «gazeta.ru».

Vietējie mediji ziņo, ka dati par Grudiņina ārvalstu kontiem esot saņemti no informācijas avotiem Šveicē un esot bijuši aktuāli vēl 2017.gada 31.decembrī. Savukārt Grudiņins kā kandidāts oficiāli tika reģistrēts 2018.gada 12.janvārī.

Krievijā 2013.gadā tika pieņemts likums, saskaņā ar kuru dažādu līmeņu valdības un pašvaldību darbiniekiem aizliegts atvērt kontus ārvalstu bankās un turēt tajās līdzekļus. Saraksts ar amatiem, uz kuriem šis noteikums attiecas, ir ļoti garš. Tajā ietilpst arī Krievijas Federācijas prezidents un prezidenta amata kandidāti.

Par šo jautājumu trešdien, 7.martā, spriedīs Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē.

57 gadus vecais inženieris un lauksaimnieks Pāvels Grudiņins iesaukts par «zemeņu kandidātu». Kopš 90. gadu vidus viņam pieder «Sovhoz Lenina» jeb «Ļeņina padomju saimniecība» - Krievijā lielākā zemeņu audzētava. Dienā tur tiek novāktas līdz pat 60 tonnām zemeņu.

Grudiņins startē no Krievijas Komunistiskās partijas, un lauku saimniecības nosaukums iet pie sirds vecākajai paaudzei, kas joprojām lolo nostalģiju par Padomju Savienību.

Krievu oligarhi savas bagātības tur drošās ārvalstu bankās, taču šāda rīcība nevairo viņu popularitāti nabadzīgo komunistu vidū. Grudiņins ir tā saucamais sarkanais kapitālists, kas Krievijas pašpasludināto politiķu-komunistu rindās nemaz nav retums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu