Promiles, mikroautobuss bez sēdekļiem, kaudze naudas kabatā: jaunumi par traģēdiju Igaunijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspar Pokk, postimees.ee

Pagājušajā mēnesī Igaunijā notika traģēdija - rietumu piekrastē starp Munalaidas ostu un nelielo Manilaidas salu ledū ielūza mikroautobuss, kurā atradās seši cilvēki. Divus no viņiem - sievieti un vīrieti - izdevies izglābt, bet pārējie četri nogrima dzelmē. Kamēr tiek gaidīts tiesu ekspertīzes atzinums, portāla «Postimees» rīcībā nonākusi informācija, ka automašīnā atradušies cilvēki bija smagā alkohola reibumā, turklāt mikroautobusam bijuši izņemti aizmugures sēdekļi un līdz ar to salonā drīkstēja atrasties ne vairāk kā trīs cilvēki.

Par notikušo ierosināta krimināllieta. Tiesu ekspertīzes atzinums tiks pievienots lietai.

«Postimees» ziņo, ka trīs no četriem noslīkušajiem vīriešiem avārijas laikā esot bijuši smagā alkohola reibumā, kas pārsniedza 1,5 promiles.

Vienam no mirušajiem kabatā tika atrasts naudas žūksnis - vairāki tūkstoši eiro.

Savukārt «Opel Vivaro» mikroautobusā esot bijusi tikai pirmā sēdekļu rinda, kurā pietika vietas trim cilvēkiem, ieskaitot vadītāju. Otrā sēdekļu rinda bija izņemta, kas nozīmē, ka mikroautobusā nedrīkstēja vienlaikus atrasties seši cilvēki.

Mikroautobuss nogrima 6.februārī ap plkst.12.

Trīs mirušos no ūdens izcēla tajā pašā dienā. Meklēšanas aktīvā fāze tika pārtraukta nākamajā dienā, tā arī neatrodot ceturtā bojāgājušā mirstīgās atliekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu