Turcijas pasažieru lidmašīnas avārijā Irānā bojā gājuši 11 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irānā svētdien avarējusi neliela privāta Turcijas lidmašīna, kurā atradās 11 cilvēki, vēsta Irānas ziņu aģentūra IRNA.

(Papildināta ziņa.)

Atsaucoties uz amatpersonām, Irānas valsts televīzija ziņoja, ka lidmašīna ietriekusies kalnā Šahrekordā un aizdegusies.

Mediji vēsta, ka lidmašīna izlidojusi no Šārdžas, Apvienotajos Arābu Emirātos. Tās galamērķis bijusi Stambula.

Lidmašīnā atradās septiņi pasažieri un četri apkalpes locekļi.

Turcijas medijos izskanējušas ziņas, ka lidmašīnā atradās prominenta uzņēmēja Huseina Basarana 28 gadus vecā meita Mina un septiņas viņas draudzenes. Sievietes atgriezās no Basaranas vecmeitu ballītes, norāda raidorganizācija BBC.

«Bombardier Challenger 604» lidmašīna piederēja Basaranam, kurš darbojas kā priekšsēdētāja vietnieks futbola klubā «Trabzonspor», un starp viņa biznesa interesēm ir enerģētika, finanses, būvniecība, ēdināšanas un tūrisma sektori.

Iepriekš ziņots, ka 18. februārī Irānā nogāzusies «Aseman Airlines»pasažieru lidmašīna un gājuši bojā visi 60 pasažieri un seši apkalpes locekļi, kas tajā atradās.

Lidmašīna «ATR-72», kas bija ceļā no Teherānas uz Jāsūdžu Irānas dienvidrietumos, avarējusi miglainā laikā nomaļā vietā Zāgrosa kalnos pie Semīromas pilsētas, aptuveni 620 kilometrus no galvaspilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu