Domstarpību dēļ par vispārējo karaklausību varētu krist Izraēlas valdība

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu vadītā konservatīvā koalīcija pirmdien nonākusi uz sabrukuma sliekšņa, jo visu nakti ilgušās sarunas par galēji ortodoksālo jūdaistu atbrīvošanu no karaklausības nav devušas rezultātus.

Krīzi, kas var novest pie pirmstermiņa vēlēšanām, izraisījis galēji ortodoksālo partiju paziņojums, ka tās neatbalstīs 2019.gada budžetu, ja netiks apstiprināts likumprojekts, kas atbrīvo haredimu kopienu vīriešus no vispārējās karaklausības.

Visasāk pret izņēmumiem vispārējā karaklausībā iebilst aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans, kas pārstāv sekulāros nacionālistus.

Viņš paziņojis, ka atbalstīs vienīgi likumu, kuru izstrādājusi armijas pārstāvju komisija.

Krīze izcēlusies brīdī, kad Netanjahu draud apsūdzības korupcijā.

Opozīcija apgalvo, ka premjerministrs, kurš saskaņā ar aptaujām joprojām bauda lielu popularitāti, vēlas pirmstermiņa vēlēšanas, lai nostiprinātu savas pozīcijas gadījumā, ja pret viņu tiktu uzsākta tiesiskā vajāšana.

Tajā pašā laikā pats Netanjahu paziņojis, ka vēlas turpināt vadīt valdību līdz tās pilnvaru termiņa beigām 2019.gada novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu