Demokrāti mudina Trampu piemērot Krievijai sankcijas par iejaukšanos vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

140 demokrāti no ASV Pārstāvju palātas pirmdien aicinājuši ASV prezidentu Donaldu Trampu piemērot sankcijas Krievijai par jaukšanos Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās 2016.gadā.

Demokrāti vēstulē Trampam norādījuši, ka viņš pēdējā gada laikā noliedzis Krievijas palīdzību viņa priekšvēlēšanu kampaņai un ļāvis Krievijai domāt, ka ASV neko nedarīs, lai novērstu jaukšanos savās vēlēšanās.

Vēstulē prezidents aicināts ieviest sankcijas, kuras Kongress apstiprināja pagājušajā gadā.

Termiņš šo sankciju ieviešanai pienāca un pagāja janvārī. Trampa administrācija secināja, ka sankcijas ieviest nav nepieciešams, jo sankciju draudi paši par sevi bijis labs biedinājums.

Trampa lēmumu kritizēja gan demokrātu, gan republikāņu likumdevēji.

ASV izlūkdienesti secinājuši, ka Krievija iejaucās ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, un īpašais prokurors Roberts Millers, kurš izmeklē šo jautājumu, pagājušajā mēnesī izvirzīja apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem un trim juridiskajām personām.

Vairākas ASV izlūkdienestu amatpersonas prognozējušas, ka Krievija mēģinās iejaukties arī šogad gaidāmajās Kongresa vidustermiņa vēlēšanās. Tramps solījis to nepieļaut, taču vairāki ASV likumdevēji uzskata, ka netiek darīts pietiekami un atbildes reakcijai būtu jābūt daudz stingrākai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu