Fotostāsts: Krievijas vēlētāju portreti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas, par kuru iznākumu diez vai kāds šaubās. Lai arī uz biļeteniem būs astoņu cilvēku vārdi, tiek prognozēts, ka pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins savāks vairāk nekā divas trešdaļas balsu un tiks pārvēlēts uz kārtējo termiņu valsts vadītāja amatā. Ziņu aģentūra «Reuters» portretu sērijā iemūžināja balsstiesīgos krievus, kuri atklāja savas pārdomas par gaidāmajām vēlēšanām.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Kazaku atamans par Putinu

Stavropoles kazaku biedrības atamans Andrejs Voroncovs ir Putina atbalstītājs.

«Grūti pateikt, kā izskatīsies nākotne,» žurnālistiem saka 42 gadus vecais Voroncovs. «Es uzskatu, ka cilvēki var izteikt minējumus, bet lēmumu pieņem Dievs. Kā viņš lems, tā būs.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Boikota atbalstītājs

26 gadus vecais IT speciālists Grigorijs Kuļikovskihs atbalsta Krievijas opozicionāru Alekseju Navaļniju, kuram vēlēšanās kandidēt aizliegts. Navaļnijs aicinājis savus sekotājus boikotēt vēlēšanas, lai atņemtu valdošajai varai iespēju leģitimizēt vēlēšanas, pamatojot to ar augsto vēlētāju aktivitāti.

«Šī ir nevis nākotnes valsts, bet gan pagātnē iestrēgusi valsts,» viņš saka. «Vairumam cilvēku ir vienalga. Absolūtais vairākums vienkārši nedomā par lietām. Viņi ir aizmiguši. Viņiem neinteresē, vai tas ir Putins vai Navaļnijs, - viņi ir jāpamodina. Tad patiešām notiks pārmaiņas.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Izstādes «Superputins» kuratore

22 gadus vecā studente Jūlija Djuževa pērnā gada nogalē piedalījās izstādes «Superputins» rīkošanā. Tajā bija apskatāmas gleznas, kas attēloja Putinu ļoti pozitīvā gaismā, bet Rietumu medijos galvenokārt saņēma izsmieklu.

«Gribu vērst jūsu uzmanību uz milzīgo jauniešu atbalstu pašreizējai valdībai. Kā jaunās paaudzes pārstāve varu teikt, ka mums, Krievijas jauniešiem, visas durvis ir vaļā. Visi var izmantot viņiem piedāvātās iespējas jebkurā ciemā vai reģionā,» uzskata Djuževa. «Es uzskatu, ka pašreizējais Krievijas līderis vada valsti ļoti racionālā virzienā, kas balstīts uz taisnīgumu un atvērtību, kas godā vērtības un tradīcijas, kā arī ieņem ļoti skaidru pozīciju uz globālās skatuves.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Mehāniķis par Grudiņinu

45 gadus vecais mehāniķis Aleksejs Gruks atbalsta komunistu partijas izvirzīto «sarkano kapitālistu» Pāvelu Grudiņinu, kuram pieder zemeņu audzētava.

«Man vissvarīgākais ir tas, lai ārpolitika paliek nemainīga,» uzsver Gruks. «Pie velna sankcijas... Nu un, ka vairs neimportēs ārzemju produkciju? It kā tas nozīmētu, ka mums jāpadodas. Man vienalga.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Žirinovska fans

19 gadus vecais students Svjatoslavs Lomakins ir Vladimira Žirinovska atbalstītājs.

«Ir notikušas zināmas pārmaiņas, bet es gribu īstas izmaiņas, kas uzlabos mūsu dzīvi,» viņš norāda. «Es gribu, lai jauniešiem ir vairāk iespēju, lai viņi var sasniegt maksimumu.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Putina atbalstītāja no Sibīrijas

51 gadu vecā Tanzuruna Darisju žurnālistiem pozē savā jurtā Tivas Republikā, Sibīrijā.

«Mums, aratiem, lauksaimniekiem, jābūt pārliecinātiem par to, kāda būs rītdiena. Mums tas vajadzīgs, lai varam izplesties un attīstīt savas viensētas,» viņa saka.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunietis ar Sobčakas tetovējumu

26 gadus vecais žurnālists Vitālijs Bespalovs ir Ksenijas Sobčakas atbalstītājs - viņam pat uz rokas ir uztetovēts kādreizējās televīzijas zvaigznes portrets.

«Es esmu 26 gadus vecs. Pēdējos 18 gadus, visu manu apzināto dzīvi, esmu nodzīvojis ar vienu prezidentu,» viņš stāsta. «Pārāk ilgi esmu gaidījis pārmaiņas.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Skolotāja par Putinu

54 gadus vecā Marina Kaļiņičenko no Krimas ir matemātikas skolotāja. Viņa šajās vēlēšanās balsos par Putinu.

«Kā teica Marks Tvens, ja ar balsošanu kaut ko varētu mainīt, tad mums to neļautu darīt. Es patiešām atbalstu savu kandidātu, taču arī saprotu, ka patiesībā oligarhi izlemj to, kurš kļūs par prezidentu,» viņa ir pārliecināta.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Advokāts par Javļinski

45 gadus vecais Vitālijs Zubenko ir advokāts, kurš atbalsta opozīcijas partijas «Jabloko» kandidātu Grigoriju Javļinski.

«Ja nenotiek varas maiņa, tas ir pamats korupcijai. Tā korupcija paliek neuzveikta,» viņš uzskata. «Mēs redzam, ka pēdējos četros gados reālie ienākumi samazinājušies. Varbūt dažiem cilvēkiem situācija ir uzlabojusies, bet kopumā iedzīvotāji, valsts, biznesi, uzņēmēji, visas ekonomiskās struktūras tik tikko izdzīvo. Diemžēl paliek arvien sliktāk un sliktāk... Mums jāmaina konstitūcija, lai vara nekad nenonāk viena cilvēka rokās.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas iedzīvotāja, kas paliks mājās

41 gadu vecā Veronika Baikova ir Krievijas pilsone, kura dzīvo Baltkrievijā.

«Es un mani draugi uz vēlēšanu iecirkņiem neiesim - mēs šīm vēlēšanām neticam,» viņa norāda. «Bet, ja es piedalītos vēlēšanās, tad balsotu pret visiem un īpaši pret Putinu. Viņa politika mums šo gadu laikā nav devusi neko labu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu