Londonā atrasts miris krāpšanā apsūdzētais Borisa Berezovska līdzgaitnieks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETER NICHOLLS / REUTERS

Pirmdien savās mājās miris atrasts Krievijā krāpšanā apsūdzētais, mirušā Krievijas oligarha Borisa Berezovska līdzgaitnieks Nikolajs Gluškovs, vēsta Lielbrtiānijas medijs «The Guardian».

Gluškovs miris 68 gadu vecumā. Viņa mirstīgās atliekas pirmdienas vakarā viņa mājās atradusi viņa ģimene un draugi. Par Gluškova nāvi sociālajā tīklā «Facebook» paziņojis viņa draugs Damians Kudrjavcevs.

Sīkāka informācija par Gluškova nāves apstākļiem un iemesliem šobrīd nav pieejama.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gluškovs bija Krievijas aviokompānijas «Aeoroflot» ģenerāldirektora vietnieks.

Viņš arī strādājis Berezovskim piederošajā automašīnu tirdzniecības uzņēmumā «LogoVAZ».

1999.gadā Berezovskis nonāca konfliktā ar pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kā rezultātā Berezovsksis pameta Krieviju un kopš tā laika dzīvoja Lielbritānijā. Berezovskis 2013.gadā tika atrasts pakāries savās mājās Londonā.

Savukārt Gluškovs tika notiesāts par krāpšanu un naudas atmazgāšanu. Viņš pavadīja piecus gadus cietumā, bet 2004.gadā tika atbrīvots.

Vēlāk viņš ieguva patvērumu Lielbritānijā, un pēdējos gados dzīvoja Londonā.

Komentējot Berezovksa nāvi Gluškovs iepriekš sarunā ar «The Guardian» izteicās, ka viņš neticot, ka Berezovskis izdārijis pašnāvību.

«Es esmu pārliecināts, ka Boriss tika nogalināts,» neilgi pēc Berezovska nāves norādīja Gluškovs.

2017.gada Gluškovam tiesa Krievijā, viņam klāt neesot, piesprieda astoņu gadu cietumsodu par 123 miljonu dolāru piesavināšanos no uzņēmuma «Aeroflot».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu