«Al Qaeda» Sīrijā kaujās ar nemierniekiem zaudē teritorijas

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» Sīrijas atzars pirmo reizi kopš straujās nostiprināšanās 2012.gadā sācis zaudēt teritorijas, ziemeļos karojot ar citiem kaujinieku grupējumiem, bet stratēģiski svarīgajā apvidū Damaskas pievārtē - cīnoties par izdzīvošanu.

Aizvadīto trīs nedēļu laikā ekstrēmistu grupējums teju pilnībā padzīts no ziemeļu Alepo provinces, kaujās tur un kaimiņos Idlibas provincē zaudējot desmitiem karotāju.

Pēdējās kaujas ir liels izaicinājums grupējumam, kas jau ir novārdzis iekšējās cīņās, turklāt atentātos zaudējis vairākus vadošos līderus.

Atšķirībā no iepriekšējām kaujām, kurās «Al Qaeda» kaujinieki spēja ātri sakaut pretiniekus, cīņas šobrīd ir īpaši sīvas, un tajās grupējums zaudējis vairākus desmitus ciemu.

Ar «Al Qaeda» saistītā koalīcija, kas ir pazīstama kā Levantes atbrīvošanas komiteja, joprojām ir viens no spēcīgākajiem Sīrijas bruņotajiem grupējumiem, un tās kaujinieku skaits lēšams tūkstošos.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu