Tramps ierodas Kalifornijā apskatīt robežmūra prototipus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien devās vizītē uz Sandjego, Kalifornijas štatā, kur izvietoti priekšvēlēšanu laikā solītā robežmūra ar Meksiku prototipi. Viņu sagaidīja gan atbalstītāji, gan arī protestētāji abpus robežai.

Tā bija Trampa pirmā oficiālā viesošanās Kalifornijā kopš prezidentūras sākuma. Trampa attiecības ar Kaliforniju ir sarežģītas, jo štats vairākkārt centies likt šķēršļus mūra būvniecībai.

Vizītes laikā Tramps izteicās, ka Kalifornijas štata gubernators Džerijs Brauns «briesmīgi vada štatu», no kura iedzīvotāji drīz sākšot bēgt augsto nodokļu dēļ, kā arī solīja tiesā un ASV Kongresā cīnīties pret Kalifornijas imigrantu patvēruma likumiem, vēsta «Los Angeles Times».

Tikmēr Brauns nedēļas sākumā nosūtīja Trampam vēstuli, kurā lūdza prezidentu pievērsties jautājumiem, kas ASV apdzīvotākajam štatam ir svarīgāki.

2017.gada janvārī Tramps parakstīja rīkojumu «nekavējoties» sākt robežmūra būvniecību. Līdz šim izveidoti tikai astoņi prototipi, kas atrodas Sandjego, netālu no robežas ar Tihuanu.

Lai arī viens no Trampa skaļākajiem solījumiem bija tāds, ka par robežmūri maksāšot Meksika, līdz šim prototipiem no ASV budžeta novirzīti 2,4 līdz četri miljoni dolāru.

Gada sākumā Trampa administrācija pieprasīja desmit gadu laikā mūra būvēšanai novirzīt 18 miljardus dolāru, kas tiktu izlietoti robežas nocietināšanai apmēram 1100 kilometru garumā. Taču varētu izrādīties, ka izmaksas būs vēl daudz lielākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu